Blogpress, Pusat Servis HTC

Pusat servis HTC adalah salah satu perkhidmatan terbaik untuk pelanggan terbaiknya. HTC adalah produk telefon bimbit yang sudah ada di Indonesia dan merupakan salah satu yang paling popular di kalangan orang ramai. Walaupun sesetengah orang masih tidak tahu terlalu banyak, satu alat komunikasi ini juga telah menjadi jenama terbaik.

Bagi Indonesia sendiri, telefon jenama HTC ini dikeluarkan pada tahun 2008 dengan produk pertama, iaitu dipanggil T-Mobile G. Walaupun masih baru di Indonesia, tidak dapat dinafikan bahawa ramai yang mengenalinya mengikut keinginannya. Sesungguhnya ia tidak kalah dengan jenama terkenal pada masa ini.

Ciri-ciri ini juga maju dan pastinya menjadikannya lebih mudah dalam segala-galanya. Produk ini berasal dari Taiwan yang telah merebak ke beberapa negara, terutamanya di Indonesia. Walaupun pada masa ini ia terlalu terkenal kepada orang ramai, ia masih dalam pengeluaran sekarang. Walaupun dulu berjaya tetapi sekarang ia telah redup.

Pusat servis HTC adalah perkhidmatan untuk memenuhi keperluan pelanggannya mengenai produknya. Sebaik sahaja ia telah menjadi produk terkenal bersama-sama dengan beri hitam. Pada masa kini, ada kemungkinan android diilhamkan kerana kewujudan telefon HTC ini. Tetapi ramai orang telah membuktikan bahawa produk ini masih bersaing.

Walaupun begitu, produk ini masih mengalami inovasi terbaik sehingga pengguna berminat dengan ciri-ciri yang ditawarkannya. Walaupun telefon ini juga menghasilkan yang terbaru dengan kelebihan yang sama seperti jenama terkenal. Iaitu ketersediaan teknologi dengan membawa 5G, anda boleh mencubanya.

Telefon HTC Trivia Anda Perlu Tahu

Terdapat begitu banyak yang tidak tahu tentang kelebihan telefon bimbit ini yang tidak kalah dengan jenama terkenal. Walau bagaimanapun, kerana mungkin pemasaran telefon bimbit lain lebih baik dengan cara itu jenama ini semakin malap. Walaupun produk ini adalah salah satu perkembangan android hari ini. Untuk itu pilih mengikut keperluannya.

Jika anda sedang menggunakan telefon ini, maka jika terdapat masalah kemudian, anda boleh menghubungi pusat servis HTC atau melawat kedai rasmi secara langsung. Tidak perlu teragak-agak, kerana ia telah berkembang dan mempunyai ciri canggih seperti Android lain. Gunakan telefon bimbit anda sebaik mungkin dan tidak boleh terlalu berlebihan.

Berikut adalah beberapa trivia mudah alih legenda yang mesti anda ketahui dan kelebihannya.

  1. Membina syarikat dan mempeloporinya

Alat pintar ini dibina daripada usaha yang sangat tinggi. Ia pernah menjadi jenama yang cukup terkenal pada zamannya. Tambahan pula, ia juga telah gagal, semuanya telah dialami. Malah di Amerika Syarikat, ia telah membeli dan bekerjasama dengan alat ini sehingga 2.2 juta dolar.

Ini berlaku pada tahun 2005, tetapi dikhabarkan bahawa pada tahun 2018 dia mengalami kerugian yang besar untuk mencapai 337 dolar. Ini adalah pertimbangan untuk membangun dan membuat pelaburan. Supaya tidak mempunyai kebankrapan yang teruk.

  1. Telefon bimbit pertama yang dikeluarkan menggunakan WINDOWS OS

Selain itu, ia juga mencipta alat yang berasaskan tingkap. Ia sangat menarik sesetengah orang dan menjadi perkara pertama untuk membuat telefon OS windows. Akhirnya mereka menjual alat itu ke Eropah dan China. Pada tahun 2008 ia kemudian memasuki Indonesia dan menjadi telefon bimbit yang paling maju pada zamannya.

Dan dalam output pertamanya, ia telah berjaya menjual kira-kira 1 juta unit. Ia menjadi pencapaian terbaik untuk menghasilkan semula dan membangunkannya. Begitu juga, ia mempunyai pusat servis HTC terbaik .

Pencapaian Android Terbaik Htc di Amerika

Seperti yang dijelaskan, telefon ini pernah berjaya pada waktunya dan mempunyai keuntungan yang tinggi, terutamanya jualan di negara moden ini. Jualan pertamanya sahaja membuat keuntungan sehingga 2.2 juta dolar. Tambahan pula, pada tahun 2011 jualan sekali lagi meningkat kepada kira-kira 5.7 juta unit yang dijual. Kemudian ia terus berkembang sehingga kini.

Malah pada masa itu pengeluar epal boleh menjadi kebal. Ini membuktikan bahawa pengeluarannya pada tahun itu sangat berjaya dan Berjaya. Di samping itu, mereka juga mencipta pusat servis HTC yang menjadikan kepercayaan Amerika Syarikat sebagai alat canggih pada zamannya. Menjadi pengeluaran terbaik pertama walaupun mengalahkan Samsung.

Di samping itu, produk ini juga merupakan inovasi tersuai skrin pertama. Pada masa itu dengan penampilan dan kelebihan yang ada, ia adalah bukti bahawa produk ini adalah yang paling canggih antara lain. Di samping itu, pengeluar telefon pintar ini sentiasa menyediakan inovasinya untuk menarik orang ramai dan disesuaikan dengan zamannya.

Tetapi pada masa ini banyak pengeluar telefon pintar mula membangun dan menyaingi salah satu android pertama ini. Seterusnya pengeluar telefon ini mencipta kamera yang tidak kurang menawan. Pada tahun 2014, membawa dwi kamera mestilah menjadi inovasi terbaik sebagai contoh Android hari ini.

Jika anda mempunyai alat HTC maka berbangga kerana ia adalah pengeluar pertama alat komunikasi paling maju setakat ini. Jika anda mengalami masalah dalam menggunakannyamaka anda boleh menghubungi pusat servis htc dengan mudah. Kerana ia tersebar ke beberapa kawasan, anda tidak perlu risau lagi.

Beberapa Nombor Pusat Servis HTC di Indonesia

Kerana sekarang terdapat juga banyak yang menggunakan alat pintar, tentu saja beberapa kawasan masih tersedia pusat servis rasmi. Pada tahun 2019 ia juga dikhabarkan bahawa pengeluar htc mencipta semula inovasi untuk telefonnya. Oleh itu, jika terdapat masalah pada telefon bimbit anda, anda tidak perlu risau.

Sesetengah nombor pusat perkhidmatan HTC boleh menjadi rujukan kemudian untuk dapat mengatasi telefon anda dengan alat ganti asal. Seperti di Jakarta, Bandung, Semarang, Jogjakarta, Manado, Makasar, Pontianak. Anda boleh menghubungi salah satu yang paling dekat dengan tempat tinggal anda.

  1. Di Jakarta dengan alamat jl. Gunung sahari raya dengan nombor (021) 4203388 atau 4209955. Sebagai tambahan kepada alamat, masih terdapat beberapa kedai rasmi.
  2. Kemudian satu di Bandung dengan alamat jl. Naripan 109B bandung, java barat. Nombor itu (022) 4230424 atau 91513834.
  3. Dalam semarang alamat adalah jl. Brigadier Jeneral slamet riyadi No. 08 Semarang dengan nombor (024) 7610911.
  4. Untuk kawasan Jogjakarta, ia mempunyai alamat Jogjakarta mall Lt.1 nombor telefon (0274) 556804.
  5. Kawasan makasar terletak di Jl. Sulawesi No. 65 untuk nombor telefon (0411) 3616173.
  6. Manado, alamatnya ada di Jl. Piere Tendean dengan nomor telepon (0431) 8880331.
  7. Kawasan Pontianak ialah Jl.Hijas No 188, nombor telefon Kalimantan Barat (0561) 7008188.

Perkara yang Perlu Diperhatikan Semasa Memilih Alat

Apabila memilih alat, tentu saja, anda akan mencari kelebihan dan ciri menarik. Dengan ini, ia bertujuan untuk menjadi rujukan dalam memilih telefon pintar. Keperluan juga penting apabila membuat pilihan. Kerana setiap unit pasti mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri.

Dalam memilih alat terkini, anda tidak boleh membeli alat yang telah dikeluarkan 3 tahun yang lalu. Kerana sudah tentu masih terdapat banyak inovasi pada masa akan datang. Sebagai contoh, dalam aplikasi tertentu menggunakan model sistem terkini. Kemudian ia akan memastikan bahawa telefon pintar anda tidak boleh memasang aplikasi.

Oleh itu, pilih telefon pintar yang canggih dan mengikut keperluan anda. Jangan bergantung pada prestij dan harga yang tinggi, kerana ia tidak semestinya sesuai dengan anda. Pilihan terbaik anda pasti akan menjadikannya selesa dan selamat. Dan gunakan alat dengan bijak yang mungkin. Jika anda menggunakan masalah, kemudian rujuk pusat servis HTC.

Baca Juga